Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Ingrediëntenlijst voor het bereiden van Pasta met arrabbiatasaus voor 4 personen
- 320 g spaghetti
- 3 teentjes knoflook
- 1 verse rode chilipeper
- 800 g gepelde tomaten
- Extra vergine olijfolie
- Zout naar smaak
Voorbereiding
- Begin met het fijnsnijden van de knoflook en chili. Mijn kinderen houden niet van pittig eten, dus ik gebruik heel weinig, maar voor de originele arrabiatasaus moet je een royalere dosis gebruiken. Het hangt allemaal af van je smaak!
- Verhit een scheutje olie in een grote pan en voeg de knoflook en chili toe. Laat het een paar minuten bakken.
- Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze fijn met een vork. Voeg een snufje zout toe en kook gedurende 15-20 minuten op middelhoog vuur.
- Kook ondertussen de spaghetti in kokend gezouten water. Volg voor het koken de instructies op de verpakking, maar onthoud dat ze beetgaar moeten blijven!
- Giet de pasta af en giet deze bij de saus in de pan, meng goed en laat een minuutje op smaak komen.
Recept dieet
Dit recept voor arrabiata-pasta bevat ongeveer 400 calorieën per portie. Om het lichter te maken, kun je minder olie gebruiken en het gebruik van zout beperken. Daarnaast kun je volkoren- of speltspaghetti gebruiken om je vezelinname te verhogen.
Tips en variaties
Als je van extra pittige arrabbiata-pasta houdt, voeg dan meer chilipeper toe. Voel je je avontuurlijk? Probeer zelf eens uw eigen verse tomatensaus te maken: het is een echte traktatie! Vergeet niet dat koken een plek is waar je plezier moet hebben en moet experimenteren, dus maak van je pasta all’arrabbiata een geheel eigen gerecht!