Bereidingstijd: 15 minuten Kooktijd: 10 minuten
Ingrediëntenlijst voor het bereiden van glutenvrije pasta met echte carbonara saus voor 4 personen
- 320 gr glutenvrije spaghetti
- 150 g guanciale
- 4 eidooiers
- 50 gr geraspte Pecorino Romano kaas
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
- -Zout, quantum satis
- Zwarte peper, quantum satis
Voorbereiding
1. Breng gezouten water in een grote pan aan de kook.
2. Snijd terwijl je wacht het spek in blokjes en doe het in een pan met antiaanbaklaag zonder olie. Bruin op middelhoog vuur.
3. Voeg de spaghetti toe aan de pan met kokend water en kook zoals aangegeven op de verpakking.
4. Terwijl de spaghetti kookt, scheidt u de eidooiers van het eiwit in een grote kom. Voeg de geraspte kazen toe aan de eierdooiers en meng tot je een romig mengsel verkrijgt. Als het mengsel te dik is, voeg dan een beetje pastakookwater toe.
5. Giet de pasta af, bewaar een beetje van het kookwater en doe deze samen met het spek in de pan. Meng goed.
6. Haal de pan van het vuur en voeg het ei-kaasmengsel toe. Roer snel om te voorkomen dat het ei gaat stremmen. Voeg indien nodig een beetje kookwater toe om de pasta romig te houden.
7. Breng op smaak met zout en voeg veel zwarte peper toe. En voilà, je glutenvrije pasta carbonara is klaar!
Recept dieet
Dit heerlijke glutenvrije Pasta Carbonara-recept bevat ongeveer 600 calorieën per portie. Om het aantal calorieën te verminderen, kunt u mager spek gebruiken in plaats van spek en de hoeveelheid kaas verminderen.
Tips en variaties
Ben je dol op dit gerecht, maar wil je graag eens iets anders proberen? Je kunt het spek vervangen door gerookt spek of rauwe ham. Als u wilt, kunt u ook alleen Pecorino of alleen Parmezaanse kaas gebruiken.
In het zomerseizoen raad ik aan om wat gebakken courgettes toe te voegen: ze zullen een heerlijke smaakverrassing zijn in je Carbonara-gerecht! En onthoud: Carbonara heeft geen crème. Je zult zien dat je met een beetje oefening een romige pasta krijgt, alleen met kaas en eieren! Eet smakelijk!